Stezka třídění odpadu aneb jak jsme uklízeli Česko v MŠ Lom

V úterý 9. dubna 2019 se všechny děti z naší MŠ v Lomu zúčastnily „Stezky třídění odpadu“ – akce, kterou jsme během úterního dopoledne zorganizovali jako dětskou alternativu k celorepublikové akci „Ukliďme Česko, ukliďme svět“, která se konala v sobotu 6. dubna a zapojili se do ní velice aktivně i obyvatelé našeho města Lomu.

Děti během vycházky hledaly odpadky a materiál, který do přírody nepatří, pokoušely se samy určovat, jak který odpadek správně roztřídit do barevných popelnic. Samotné odpadky z bezpečnostních důvodů sbíraly paní učitelky s ochrannými pomůckami. Při příležitosti sběru odpadu a úklidu našeho okolí se paní učitelky zaměřily též na prevenci a vzdělávání dětí v oblasti zdraví a bezpečí, které je vždy i těm nejušlechtilejším úmyslům nadřazeno. Děti se například dozvěděly, který odpad nikdy nesmí samy sbírat a co je v takovém případě potřeba udělat.

Dětem se uklízecí vycházka moc líbila a my jsme rádi, že jsme s dětmi mohli přispět svým malým dílem k užitečné pomoci přírodě.

Jitka Strýhalová