Výlet na hory

Dne 14. 2. 2023 jsme se vydali do Krušných hor za sněhem. Vzhledem k tomu, že je to přesně ten týden (o jarních prázdninách), kdy jezdí pravidelně vláček do této lokality, tak jsme si se zájemci z řad dětí vzali boby a jeli jsme. Předpokládali jsme, že bude ještě dost sněhu. A nemýlili jsme se. Naše trasa byla směr Mikulov v Krušných horách. Téměř všechny zúčastněné děti v této oblasti ještě nikdy nebyly, ač je to docela blízko od Lomu. Už cesta pro ně byla velice zajímavá. Vede přes hluboké údolí v Hrobu, v Dubí děti měly pocit, že jedeme zpět, ale to se jenom měnila lokomotiva a přejíždělo se na jinou kolej. Viděli jsme areál Bouřňák s lyžaři. A asi nejzajímavější pro děti byl průjezd dvěma neosvětlenými tunely. To bylo pro ně něco. Pan strojvedoucí také zájemce vzal do své kabiny, to si děti jízdu teprve užívaly. Něco jsme si všichni zopakovali o přírodě – o krajině, lesích, rostlinách v této oblasti. A pak už nás čekal
kopec na sjíždění na svých bobech. Soutěžilo se , kdo dále dojede. Někomu to jelo rychleji, někomu méně, ale všichni si to moc užili. Závěrem byl kvíz o této oblasti.

Dětem se ani nechtělo zpět, jak se jim to líbilo, ale museli jsme, nebyl jiný spoj. Škoda, že už taje sníh, jinak bychom jeli aspoň ještě jednou.

J. Lukášová, Z. Hokrová, ped. prac.